KONTAKTNI PODATKI

Za vse ki želite izvedeti še več o plantasalvi ali jo želite kupiti :
Generalni uvoznik za Slovenijo je podjetje:
Zeleni Hit d.o.o Ljubljana
g. Darko Malovrh

za dodatne Informacije pa vam tudi sam stojim na razpolago :

telefon: +386 41 664917
gric37@gmail.com

petek, 27. maj 2011

KOMENTAR NA PLANTASALVO OD VODJE TESTNEGA POLJA G JOZETA HORVATA

    
 
  Z  pridelavo zelenjave se naša kmetija ukvarja že kar nekaj rodov.Prav profesinalno pa zadnjih 15 let.
         Pridelujemo na 15 ha zemljišč,v glavnem solate, zelje,cvetačo,paradižnik in papriko... skupaj 20 različnih vrst zelenjave v različnih količinah.Tako imamo kar nekaj izkušenj na področju oskrbe ,zaščite kakor tudi same vzgoje različnih vrst zelenjave.
        V letošnjem letu poteka na naši kmetiji poseben poskus z Avstrijskim produktom imenovanim plantasalva.To so aktivatorji rastnih procesov  in jih preizkušamo na papriki in paradižniku v rastlinjaku.
               Pred presajanjem smo jih namočili v raztopino vode in plantasalve,kasneje dva krat foliarno škropili in    sedaj tedensko en krat zalivamo preko sistem kapljičnega namakanja-fertigracija.
                   Rezultati do sedaj so vidni na rastlinah in cvetovih ,predvsem v količini cvetov,kasneje pridelka.
               Sadike tretirane z plantasalvo so tudi močnejše bolj intezivne barve in vidno v dobri kondiciji.
                Zaenkrat toliko.Zanimivo bo zadevo komentirati čez cca. en mesec ko pričakujemo prve rezultate plodov zalitih z plantasalvo.Predvsem nas zanima oblika, okus in zdravje sadeža
 
Jože Horvat                                                                                             

sreda, 25. maj 2011

PRVI PRAVI VIDNI REZULTATI 25.5.2011

No danes sem ponovno slikal papriko in paradižnik in prvi vidni rezultati so tukaj. Paprika in paradižnik obdelan z Plantasalvo že imata prve sadeže  :)
Prepričajte se sami in poglejte v živo na Kmetiji Horvat. Ogled vsako soboto od 9-13 ure

                                                           paprika posajena 28.4.2011
                                                           Parqadižnik posajen 20.4.2011


petek, 20. maj 2011

OBISK PRIDELOVALCEV ZELENJAVE IZ NIŠA NA KMETIJI HORVAT

Dne 13.5.2011 so kmetijo Horvat obiskali pridelovalci zelenjave iz okolice Niša. Zanimala jih je ekološka in integrirana pridelava zelenjave . Družina Horvat jim je z veseljem pokazala svojo kmetijo, jim postregla z ravno sveže pobrano zelenjavo ( redkvica, korenček ) ter z manjšim prigrizkom.
Zanimalo jih je vse kaj je v vezi z pridelavo v Sloveniji, od zaposlitve, do davkov, do prednosti ekološkega oz integriranega pridelovalca zelenjave. Sin Jože Horvat  jim je z veseljem odgovarjal na njihova vprašanja. Ogledali so si tudi domačo pekarno , kjer 2x tedensko sin Jože in njegova žena pečejo domači kruh iz krušne peči za prodajo.
Jože Horvat, jim je pevdal tudi, da še zmiraj večino svojih pridelkov proda na lastnem dvorišču .
Pri ogledu plastenjakov, smo jim tudi predstavili Testno polje Plantasalve in pokazali so veliko zanimanje za  njo, ter vzeli naslov, da bodo lahko nabavli. Želijo si, da bi ta proizvod bil tudi v najkrajšem času možno kupiti tudi v Srbiji.

sreda, 18. maj 2011

TP HORVAT PARADIŽNIK IN PAPRIKA Z DNE 18.5.2011

Pri paradižniku se po 4 tednih pozna razlika v krepkosti stebla in več cvetov kod pri neobdelanem z pla ntasalvo. Slika 1 in 2 sta z Plantasalvo slika 3 brez Plantasalve


Tudi pri papriki je vidna razlika v cevtovih in narastkih. Kod že večkrat omenil bo najbolj vidno ko bodo plodovi. Slika 1 in2 obdelano z Plantasalvo , slika 3 brez.



petek, 13. maj 2011

UČINEK PLANTASALVE NA SALATO

Slike prikazujejo salato na Madžarskem , kjer jo gojijo že 5 let z Plantasalvo. Uporaba:
ob sajenju namočit v raztopino 5% voda-Plantasalva, nato pa še 3 x obdelat z Plantasalvo  v vegetacijski dobi.

PARADIŽNIK TESTNO POLJE HORVAT 13.5.2011

Na paradižniku je vidna velika razlika, paradižnik obdelan z Plantasalvo ima več cvetov kod paradižnik brez Plantasalve, močnejša stebla. Škropljeno je bilo 3 x do danes od dneva sajenja 20.4.2011. Slika 1,2, z plantasalvo, slika   3 brez plantasalve. Od sedaj naprej se bo zalivalo kaplično 1 x na 10 dni.



TESTNO POLJE PAPRIKA PO 2 TEDNIH 13.5.2011

Paprika je bila do sedaj 1 x zalita. Naslednje zalivanje je kapljično na 10 dni. Na papriki je vidna že manjša razlika in sicer v debelini stebla in v barvi. Papirka zalita z Plantasalvo ima bolj zelene liste. Kod pri paradižniku bo tudi pri papriki več cvetov in močnejša stebla. Največji učinek bo viden ko bodo plodovi.


                                                           Slika 1 z Plantasalvo
                                                           Slika 2 brez Plantasalve

ponedeljek, 9. maj 2011

PAPRIKA TESTNO POLJE HORVAT

Paprika je bila posajena 28.4.2011 in sicer prva slika namoceno v plantasalva raztopino 1-5 , druga slika pa brez plantasalve. prvi rezultati bodo vidno nekje 13.5.2011 , na paradizniku pa kod ste opazili so ze vidne razlike.




Naslednje slike bodo podane 13.5.2011

petek, 6. maj 2011

POLJE RDEČE PESE SCHACHERMAYER V AVSTRIJI




Slike prikazujejo polje rdeće pese z in brez plantasalve ob saditvi in po 3 tednih. Dokazano je da je prinos na Ha 25% večji z Plantasalvo.

Lastnosti Plantasalve in njeni učinki

Plantasalva je ferment iz epifitske flore iz bioliško pridelanih zelišč. Glavne naloge Plantasalve so, da boljša absorbcijo hranil,čvrsti rastlino,ter pretvori nedostopnost hranil, v rastlini dostopno. Za zaščito in odpornost rastlin so soodgovorni mikroorganizmi rastlinske površine,tako imenovana epifitska flora.
Plantasalva ima 2 x delovanje in sicer :
-Preko mikroorganizmov
-preko učinka zelišč
Tukaj so vidne razlike korenin rastlin ki so bile zalite z Plantasalvo in brez


Pri paradizniku je proizvajalec Istvan Szabo dejal: Plesen je preteklost, nimam karencne dobe boljši okus, boljše oblikovani sadeži in vskladiscenje paradiznika se podalša


DOZIRANJE:
Pri presajanju mladih rastlin: 5% raztopina vode in Plantasalve
Zalivanje ali škropljenje: 1% raztopina 3 x škropljenje na periodo vegetacije
V naravi-polju: 3 x škropljenje 5-7 lit na ha glede na letino -žetev
Pri steklenjakih oz plastenjakih se lahko tudi zaliva kapljic no ali z meglico. Pri vecjih proizvajalcih paprike in paradižnika so kapljično zalivali v začetku 2 lit na 10.000 lit vode večkrat(1 x tedensko)
nato pa so zmanjšali in mešali samo 1 lit na 10.000 lit vode
PODROĆJE UPORABE PLANTASALVE:
vrtnarije,vinogradi,sadovnjaki, domači vrtovi,vrtne ter sobne rastline,priprava komposta,govejega in konjskega gnoja,ter tudi v kombinaciji z kalcijem koralnih alg in kameno moko.
PLANTASALVA NI GNOJILO
Plantasalva ima fungicidni učinek in zmanjuje porabo drugih gnojil in škropiv. Ne sme se mešati skupaj z drugimi fungicidi. Prvo se poškropi z Plantasalvo in v kolikor je res potrebno po 10 dneh z škropivom.
Plantasalva se meša z vodo in sicer 1 lit je za 100 lit vode.
Pakiranje in cena:
1 lit = 15,-€
5 lit = 60,-€

SLIKE IZ VRTNARIJE FLORINA PRI TESTU PLANTASALVE




Tukaj je vidna razlika sadik po 3 tednih z zalivanjem Plantasalve in brez nje. Pri mačehah je bilo ugotovljeno, da ne nastaja rdeči rob na listih v zimskem času. Plantasalva deluje fungicidno pri rastlinah.

UČINEK PLANTASALVE NA ORHIDEJE




Plantasalva pri zalivanju na 10 dni da več cvetov, močnejše stebla,večji koreninski sistem in naredi , da v zemlji nedostopna hrana postane dostopna.

SLIKE PRIDELKOV Z PLANTASALVO